Житен режим

Учителя за другите елементи на житния режим

Житен режим на Учителя Петър Дънов

Ябълката

Ябълката представлява най-фината мисъл на чувствата. Ябълката внася мекота, прави човека благ, мек, снизходителен.

Ябълката има отношение към човешкото сърце, на което постоянно говори.

 

Като ядеш ябълка, вложи всичката си любов в нея, помисли за дървото, на което е расла, и душата ти ще се свърже с напредналите същества, които са работили върху нея. Ако така обикнеш ябълката и я приемеш в себе си, ще придобиеш повече енергия, отколкото ако би работил цяла година.

Когато вземе ябълка, човек я помирисва и си мисли откъде е дошла, как е расла. След това започва да дъвче, а ябълката разказва своята история. Тя разказва, че е дошла от Слънцето, от красив свят, че се е гряла на неговите лъчи, и днес от любов към човека се жертва за него. Да ядеш ябълка и да слушаш историята на нейния живот, това е цяла поезия.

Онези същества, които са създали плодовете, са събрали слънчеви лъчи, кондензирали са слънчева енергия в тях. Вие имате за задача да извадите тази светлина и да я внесете в тялото си.

Цялото растително царство е свързано с Божествения свят. Като държите тази мисъл в ума си, вие ще черпите възвишени енергии от плодовете.

Всеки плод прилича на хубава, съдържателна книга, върху която са работили стотина професори. Ако професорите видят, че захвърляте книгата и се отнасяте небрежно към нея, и те ще ви обърнат гръб.

 

Орехите

Орехите развиват ума на човека, добре влияят на мозъка. Орехът има три обвивки: една зелена, която е свързана с физическия свят, втора, свързана с духовния свят, а самият орех е Божественият свят.

За година човек трябва да изяжда по сто ореха. Може също така да се слагат в ядене от коприва. Да не се прекалява с тях.

Яжте орехи и не се страхувайте, те заместват употребата на йод.

 

Медът

Медът не дава никакви утайки в организма. За предпочитане е човек да изяжда по една лъжица мед вместо захар. За успокояване на нервите е добре вечер преди лягане да се изяжда по една лъжичка мед.

Медът е необходим най-много през пролетта и зимата, когато липсват плодове. За укрепване на организма през пролетта човек може да изкара режим от 10 дни, като приема по два лимона и 150–200 грама мед на ден.

При по-големи количества мед се разваля стомахът.

 

Лимонът

Лимонът се е развивал в такава епоха, когато киселините са имали надмощие. Който е апатичен, всяка сутрин трябва да употребява по едно парче лимон. Киселините в лимона придават активност на човека. Лимоните са чиста храна и не оставят утайки в организма.

 

 

Горещата вода

Най-мощното лекарство в света, това е горещата вода.

Eликсирът на живота е топлата вода.

Горещата вода, приета на глътки, чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека.

Поне два пъти през седмицата трябва да се предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода с няколко капки лимонов сок.

Предстоящи събития

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

PayPalПоръчка на календар 2024г.