Последни новини

Благодарност към миналото, будност в настоящето и вяра за бъдещето!

Проект Нов братски център - София
Нов братски център - София

Преди повече от 20 години Мария Райкова Калпакчиева (на снимката е сестра ѝ Райна Калпакчиева) дарява наследствената къща на семейството си на Общество Бяло Братство. Къщата е строена след 1952 г. и в нея живеят представители на този Търновски род, добре познати и известни на Изгрева. Дарението е прието от Благовест Жеков – председател на Управителния съвет през 1996 г. Оттогава, този своеобразен Авраамов дом постепенно се превръща в център на Братския живот: за подслон и приемане на гости от страната и чужбина, за различни събития от братския живот – беседи и лекции, събрания, концерти, изложби, уроци по инструмент, безброй приятелски срещи и разговори, работа с деца, издаване, съхранение и разпространение на Словото на Учителя, склад за скъпоценни вещи и предмети, и още и още.

Дълъг е списъкът, светли и топли са спомените. Красиво и хубаво е, когато миналото прелива в настоящето и се свързва с бъдещето така, както плавно се сменят сезоните. Снегът се топи и се превръща на животворна вода за пролетните цветя. Старото е здравата основа на новото, само когато успее да се промени, както гъсеницата се превръща в пеперуда. Този закон е верен в природата и живота, той се отнася до животни, хора, сгради – за всичко.

На мястото на „Бялата къща“, както всички я наричат с любов, започва изграждането на международен братски център. Това е новият „Бял Братски център“, който гостоприемно ще приема братя и сестри от цял свят; ще има голям салон за беседи, лекции, изложби и концерти; зала за обучение по Паневритмия с всички информационни източници и съвременни средства за изучаването ѝ, библиотека за съхранение и изучаване на Словото на Учителя, работни помещения за издателство „Бяло Братство“, чудесна складова база за книгите и книжарница; звукозаписно студио и специално помещение за репетиции на братските певци и музиканти инструменталисти, място за отдих, храна и подкрепа, и нещо изключително важно: зала за съхранение на вещите на Учителя, с молитвена стая „Горница“ за непрекъсната духовна работа на братята и сестрите.

Благодарност към миналото, будност в настоящето и вяра за бъдещето!

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

  

Поръчка на календар 2024г.