Последни новини

100 години „Великата майка“

Преди 100 години, на 8 февруари 1917 г., Петър Дънов започва цикъл беседи в продължение на 15 г., издадени в сборника „Великата майка“. В тези 36 беседи Учителя разгръща в ново пространство ролята и отговорността на жената и в семейството, и в обществото, като ѝ отрежда мисията да отглежда и възпитава, да обича и съгражда, да проявява любовта като творчески принцип.

На жената Учителя определя най-важната задача – да възпитава още в утробата си плода. После вече е късно!
Чрез тези лекции Учителя ни връща към онова изначално и естествено състояние в съзвучие с всемирните закони, от които всяка цивилизация, забързана в развитието си, се отклонява.
Още в първата беседа ни е даден ключът „Мога!“:
„Започнете с най-малкото – с думата мога. Дойде ви голяма скръб – кажете в себе си мога, страдате – мога, трудите се – мога.  Спрягайте глагола мога. Ако не можете да решите някой въпрос, казвайте мога. Ако е за добро, думата е като ключ, но ако я употребявате за лошо, няма да ви послужи. Употребете я за повдигането на човечеството, за просвета на ума и сърцето.“
Сестрите, пред които са изнасяни тези лекции, са много, богатството на палитрата на женския образ до Учителя не може да не бъде забелязано. Общественички, учителки, музикантки, поетеси, придворни дами, обикновени необразовани жени – стотици са отключилите сърцата и умовете си за светлината и красотата на пробуждащото се съзнание.
За историята на част от тези невероятни жени, за скритите ключове в женските беседите на Учителя, за пророчествата му по отношение на ролята на Жената можете да научите на 8 февруари 2016 г. в Дома на архитектите.
Заповядайте на чудесния юбилей! Събитието НЕ Е само за жени! 

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

  

Братски групи

X