Последни новини

ПИСМО ЗА СТАНОВИЩЕ до Столична Община

ПИСМО ЗА СТАНОВИЩЕ
Уважаема г-жо Фандъкова,
В писмо до Вас отправяме запитване, което е свързано с отпадане на част от мерките на въведеното в България „извънредно положение“.
В заповеди на Министъра на здравеопазването и районните кметове е регламентирано посещението на паркове, градинки и други места за практикуване на гимнастика и колективни спортове на открито.
Една от традициите на Общество Бяло Братство включва изпълнение на Паневритмия – гимнастически упражнения придружени с музика. Движенията се изпълняват по двойки от хора, които са разположени в кръг. Продължителността на гимнастиката е час и половина. Едно от правилата за изпълнение на упражненията е разстоянията между партньорите (встрани и напред) да бъдат 1.5 м., което отговаря на въведените противоепидемични мерки и гарантира необходимата задължителна социална дистанция.
Паневритмия се изпълнява в десетки и стотици градове в нашата страна, в много държави в Европа и в целия свят. Научно доказан е нейният благотворен ефект върху тялото и психиката на човека, независимо от пол и възраст. Повече за това може да се прочете от изследванията, които са публично достъпни на сайта за Паневритмия: http://panevritmia.info/
В тази връзка се обръщаме към Вас за мнение и становище, относно възможността за практикуване на Паневритмия като лечебна и оздравителна гимнастика сутрин, която ще даде възможност на много хора за физическо и психическо укрепване, и превенция на здравето.
Слав Славов
Председател на Управителния съвет
Общество Бяло Братство

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

 



 

Поръчка на календар 2024г.