БЛОГ Последни новини

Общобратско четене на беседата „Рождението“

Мили приятели,
Каним ви на общобратско четене на беседата „Рождението“, държана на 25. 12. 1915 г. Нека в един и същи ден и в един и същи час създадем мистичен импулс, в който акордите на Учителевото Слово да зазвучат в различните български градове, да наситят етера над България с неговата светлина и сила и невидимо да повдигнат духа на българския народ!
В беседата Учителя казва:
„Във всяко сърце и във всяка душа трябва да се роди Христос. Съвременните хора казват: „Той се е родил в Йерусалим“ и отиват там на поклонение, но при все това те не разбират смисъла на това раждане – в тях няма стремеж да живеят като Христа. Той се роди между евреите, които бяха избраният народ, но и те не разбраха дълбокия смисъл на Неговото раждане – това, което Той носеше в себе си за цялото човечество – Божията Любов. Всяко раждане се придружава от страдание. Следователно, за да се роди Христос в човешката душа, непременно трябва да се премине това страдание. То е същото както когато майката ражда – трябва да претърпи известни страдания, да поеме всички грижи за детето. По същия закон и всеки народ или човечество, в което трябва да се роди Христос, трябва да поемат всички грижи, да подготвят почвата да се роди и да отрасне това Дете“.
Обични братя и сестри, нека на 19. декември бъдем заедно и нашите общи добри мисли и красиви чувства бъдат семенца върху тази почва, на която ще се роди и отрасне това Дете!
/Прилагаме електроннен вариант на изданието./
Картина: „Поклонението на маговете от Изтока“, автор Джузепе Киари

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

 



 

Поръчка на календар 2024г.