Последни новини

Нов строеж на Братски дом и образователен център в Благоевград

Братя и сестри, приятели,

Групата към Общество Бяло Братство в Благоевград започва строеж на Братски дом и образователен център. Мястото, на което ще се издигне тази сграда, има своята история. Тук някога е имало манастир. Навярно той е изпълнил своето предназначение и днес, векове след това, ние ще се опитаме да събудим, съхраним, продължим и предадем това живо културно и духовно наследство, завещано от предците, чрез разпространение на Словото на Учителя Петър Дънов.

Нека този център бъде място, което да обединява, притегля, сплотява, учи и образова. Да бъде една творческа работилница, в която да четем, пишем, рисуваме, да броим числа и звезди, да отглеждаме цветя, дървета и деца. В него ще се учим да бъдем алхимици, да месим хляба на Новата култура, като за основа вложим Любовта, а Мъдростта и Истината да са водата и солта. Ще се учим да вплитаме като в козунак Истината и Доброто и да сме благодарни за всичко. Нека като пионери на Новото време да кажем: „Да изпълним Волята Божия!“. Да е благословен и спорен трудът на всички, които работиха и ще работят за този желан и светъл дом!

Амин.

Приятели, братската група в Благоевград открива банкова сметка за събиране на средства за строежа:

BG 19 SOMB 9130 1065 1219 01

BIC на банката: SOMBBGSF

при Общинска банка – Благоевград

за Общество „Бяло братство“ – Благоевград

Ще бъдем благодарни на всички, които помогнат за съграждането на този дом, в който ще се разпространява Словото на Учителя Петър Дънов.

 

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

 



 

Поръчка на календар 2024г.