Последни новини

УПРАЖНЕНИЕ, ДАДЕНО ЗА 10 СЕДМИЦИ

УПРАЖНЕНИЕ ДАДЕНО ЗА 10 СЕДМИЦИ
В БЕСЕДАТА „ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК“
/ 25 април – 04 юли 1927 г. /
Мили приятели,
приложението е едно от най-важните неща за окултния ученик. Затова отново ви предлагаме да направим заедно едно упражнение от Учителя. То е дадено в беседата „Великденски подарък“, която можете да прочетете, кликвайки върху посочения линк. Упражнението е свързано със здравето, започва от Великден, който тогава се е падал на 25 април, и продължава до 4 юли.
„Сега, за да се освободите от тези мисли, симптомите на болестите, ще мислите за благотворното влияние на водата. Аз не обичам да говоря за лошите влияния, за да не се запечатат в съзнанието ви и където ходите, постоянно да мислите за болестите. Но казвам сега на вас: през този сезон, от Великден нататък, всяка сутрин излизайте сред природата и употребявайте най-малко един-два часа в дълбоко дишане, в приемане на вода и храна с най-добри мисли. Ако искате да бъдете здрави и силни, туй ще правите всеки ден. Като се върнете у дома, ще започнете една сериозна работа, ще учите. Непременно ще го направите.
Научете се да дишате правилно – широко и дълбоко! Като ви наблюдавам някой път, мисля, че миришете някое цвете, a вие дишате. Не всеки от вас може да диша дълбоко. Научете се да бъдете господари, да управлявате своето дишане. Някой път усещате като че ли някой ви противодейства. За да бъде дишането ви пълно, трябва да отворите всички пори, а това ще стане чрез водата.
В света болести не съществуват, а има само болезнени състояния. На съвременните хора и на цялото човечество задачата е да се освободят от своите натрупвания и нечистотии. Затова са препоръчали древните миене и чистене. Ще пиете 4 – 5 чаши вряла вода, докато се изпотите хубаво. После трябва да имате една гъба и една кърпа, да се измиете от потта. Всеки в стаята си може да направи едно обтриване 2 – 3 пъти в седмицата най-малко и ще придобиете приятна свежест. Туй ще правите като един наряд. След туй с една кърпа ще си изтриете тази влага хубаво.
Туй ще го правите десет седмици – от 25 април до 4 юли. След десет седмици ще видите какъв резултат ще имате. Туй ще се прави или сутрин, или вечер. С топлата вода това е хубавото – че няма опасност да се простудите. За фрикциите – кой когато има време, тогава ще ги прави. Вдишките ще ги правите 1,5 часа най-малко, за да можете да наваксате енергия за през зимата.
Помнете едно: никакъв мързел! Сутрин, като ставате, няма да казвате: „Спи ми се“ – това е леност. Като изпълните този наряд, ще се яви едно изтъняване. Именно това е хубавото, аз искам да изтънеете. Това да не ви плаши, то е оформяне на тялото.
Духовната страна на упражнението: през тези два и половина месеца за никакви болести няма да мислите! Ще мислите за един свят, където няма болести. Цялата природа диша живот и свежест. Слънцето е пълно с живот, който изпраща на Земята. Тези упражнения трябва да станат един навик.“

 

 

Предстоящи събития

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

Общество Бяло Братство
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

PayPal