Житен режим Последни новини

Житнен режим през 2022 г.

Житният режим през 2022 г. ще започне от 18 февруари, когато Слънцето вече е навлязло в тропическият знак на Водолея, а Луната е започнала разпада си и от своя страна е в знака на чистотата – Дева. Ще завърши на 27 февруари и така целият режим ще бъде на разпадаща се Луна, което най-добре способства за пълноценното изчистване на организма. Идеята за житен режим възниква малко след създаването на Школата от Учителя, но корените за това се крият назад далеч във древността. По време на зимните месеци и особено покрай множеството празници около Нова година организмите ни натрупват излишни килограми и множество токсини.
Още преди хилядолетия Фебруа Februalia, Februatio, е бил римски празник на ритуалното пречистване, който се е провеждал от 13-ти до 15-ти ден от втория римски месец (след зимното слънцестоене). Произходът му се свързва с римския бог Februus, олицетворяващ пречистването. По-късно този празник се включва в Луперкалия (Луперкалиите са корените на сегашния празник на любовта Свети Валентин.). Някои източници свързват латинската дума за треска (febris) със същата идея на пречистване, поради изпотяване.
Житният режим в Школата на Учителя е даден първоначално само с чисто жито (негрухано, за покълване), а за този, който изпитва затруднение, може да си добави по желание плод, ядки, мед или съчетание от трите.
„Онези от вас, които имат слаб стомах или слаби гърди, които са нервни, сприхави, нека се подложат на житен режим за един, два, три месеца най-много. През това време не трябва да употребяват никаква друга храна, нито хляб, освен да дъвчат суровото жито, изчистено и измито. Ако ви се види много за един месец, направете опит за една седмица. Ще накиснете от вечерта сто грама жито във вода, ще го разделите на три равни части, ще дъвчете сутрин, на обед и вечер. Ако ви се пие вода през деня, ще пиете колкото искате. Ако бяхте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде здрава и регулирана. Почувствате ли нещо дисхармонично от опита, спрете го.” Учителя

Предстоящи събития

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

PayPalПоръчка на календар 2024г.