Инициативи и дейности на Братството

Нов строеж на Братски дом и образователен център в Благоевград

Братя и сестри, приятели,

Групата към Общество Бяло Братство в Благоевград започва строеж на Братски дом и образователен център. Мястото, на което ще се издигне тази сграда, има своята история. Тук някога е имало манастир. Навярно той е изпълнил своето предназначение и днес, векове след това, ние ще се опитаме да събудим, съхраним, продължим и предадем това живо културно и духовно наследство, завещано от предците, чрез разпространение на Словото на Учителя Петър Дънов.

Нека този център бъде място, което да обединява, притегля, сплотява, учи и образова. Да бъде една творческа работилница, в която да четем, пишем, рисуваме, да броим числа и звезди, да отглеждаме цветя, дървета и деца. В него ще се учим да бъдем алхимици, да месим хляба на Новата култура, като за основа вложим Любовта, а Мъдростта и Истината да са водата и солта. Ще се учим да вплитаме като в козунак Истината и Доброто и да сме благодарни за всичко. Нека като пионери на Новото време да кажем: „Да изпълним Волята Божия!“. Да е благословен и спорен трудът на всички, които работиха и ще работят за този желан и светъл дом!

Амин.

Приятели, братската група в Благоевград открива банкова сметка за събиране на средства за строежа:

BG 19 SOMB 9130 1065 1219 01

BIC на банката: SOMBBGSF

при Общинска банка – Благоевград

за Общество “Бяло братство” – Благоевград

Ще бъдем благодарни на всички, които помогнат за съграждането на този дом, в който ще се разпространява Словото на Учителя Петър Дънов.

 

За дарения

Може да подкрепите финансово строежа на Международният Братски център чрез дарения към сметката на Общество Бяло Братство или чрез Paypal:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF – за новия Братски център

Paypal линк за директни дарения през интернет: http://tiny.cc/lz9rsz – за новия Братски център

Благодарим!

Братски групи