Фестивал "Седемте съзвучия"

Второ издание на Фестивала “Седемте съзвучия”

“Музиката е един метод от невидимия свят за възпитание на човешката душа. Единственият начин, чрез който можете да внесете нещо ново в душата си, е пеенето. Пеенето е език на Небето. Аз считам, че целият човешки живот е построен музикално. Всички човешки състояния, всички човешки мисли, чувства и постъпки се изучават чрез музиката. Целият живот се изразява чрез музиката.” 

С тези думи на Учителя започна второто издание на музикалния фестивал “Седемте съзвучия”, посветен на музиката на Учителя Петър Дънов. Фестивалът е организиран от Общество Бяло Братство и започва своята дейност на 1 октомври 2016 г. в Международния ден на музиката. Целта му е да представи на по-широк кръг слушатели музиката на Учителя Петър Дънов и да стимулира разработването на идеите заложени в нея.

И тази година програмата на фестивалните дни – 30 септември и 1 октомври беше богата на концертни изпълнения от различни състави – професионалисти и любители, които зарадваха публиката и гостите на София през двата дни на фестивала. Новост в това издание бяха откритите уроци и музикални занимания, които се проведоха под вещото ръководство на изявени професионалисти, изпълнители на музиката на Учителя. Обичаният от всички тенор Симеон Симеонов, откри програмата с няколко изпълнения в акомпанимент на Иво Бонев, пиано, след което направи колективно музикално занимание по пеене с всички присъстващи в залата. Откритият урок по пеене със сопраното Гиргина Гиргинова събра много желаещи да научат повече за певческите си възможности и да поработят над тях в задружна и подкрепяща атмосфера. А откритият урок на Йоана Стратева въведе малкото, но сериозни и целеустремени цигулари в дълбоките води на смисъла на музиката на Учителя и как този смисъл да бъде предаде на слушателя. В концертната програма и в двата дни се представиха едни от най-активните ни музиканти – Йоана Стратева, Анна Каралашева, Гиргина Гиргинова, Божидар Симов, Ивелина Иванчева, хор Евера и други, но и много млади музиканти като Виделин Джеджев, Мирослава Димитрова, Тодор Иванов. Интересно тази година беше това, че доста от аранжиментите, които чухме са изпълнявани рядко, а някои дори имаха премиера. Особенна радост за публиката бяха малките музиканти Андрей Георгиев, блокфлейта, Йосиф Иванов, цигулка и Давид Иванов, цугтромбон.

Фестивалът е ежегоден и се провежда всяка година в първия уикенд на октомври. Пожелаваме си всяка година да има все повече посланници на музиката на Учителя, които да ни пренасят в красивият свят, който тя сътворява. Очакваме ви и следващата година!

Ако желаете да получавате информация за фестивала или да се включите към екипа му може да ни пишете на e-mail: sedemte.sazvuchia@gmail.com

Фейсбук страница – Музикален Фестивал СЕДЕМТЕ СЪЗВУЧИЯ

ВИДЕО

За дарения

Може да подкрепите финансово строежа на Международният Братски център чрез дарения към сметката на Общество Бяло Братство или чрез Paypal:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF – за новия Братски център

Paypal линк за директни дарения през интернет: http://tiny.cc/lz9rsz – за новия Братски център

Благодарим!

Братски групи