Въздействия на Паневритмията

Гениалното съчетание на движение с музика, поезия, философия, концентрация на мисълта, правилно дишане, социално взаимодействие и обновяващо влияние на природата правят паневритмията изключително ефективна за поддържане на здравето и пробуждане на талантите и висшите способности на човека и човечеството. Дори след едно изпълнение на паневритмия човек се чувства обновен, изпълнен с енергия за живот и с позитивни емоции.

Дори посещението на качествен курс за начално обучение по паневритмия води до забележими положителни промени в психичното състояние и усещането за здраве на обучаваните. Съвременни научни изследвания показват, че паневритмията е изключително красив, достъпен и ефективен метод за повишаване на психичното здраве, възприеманото физическо здраве и щастието на практикуващите (виж повече тук:  http://press-su.com/public_ftp/incoming/62/814/Panevritmia.pdf ).

Паневритмичният комплекс упражнения раздвижва всички стави и мускули, като поддържа пълноценно нормалния обем на движение и на ставите на ръцете и краката, подобрява или поддържа силата на много мускули, подобрява равновесието, координацията на движение, телодържанието и походката.

Паневритмията има изключително широко положително влияние върху психиката – научни изследвания показват, че началното обучение по паневритмия

  • намалява ситуативната и личностната тревожност,
  • намалява възприетия стрес, 
  • намалява агресивността,
  • намалява депресивните симптоми;
  • увеличава значимо позитивните емоции,
  • увеличава щастието,
  • повишава общата самооценка, надеждата, оптимизма,
  • повишава устойчивостта на стрес,
  • повишава удовлетвореността от живота.

 

Ползите от практикуването на паневритмия са многообразни и включват положително влияние върху физическото и психично здраве и социалния живот. Лични отзиви може да видите тук: www.panevritmia.info/benefits/, а данни от научни изследвания тук: www.panevritmia.info/researches/

Житен режим 2017

Начало 15 февруари 2017 г., край 24 февруари 2017 г.

100 години "Великата майка"

На 8.02.2017 г. се навършват 100 г. от цикъла беседи на Учителя пред сестри

Ден на отворени врати в училище "Изгрев"

Попитайте за всичко, което Ви интересува относно училището на Слънчевата педагогика.

Концерт на Светослав Костов

Заповядайте на 2 февруари - Концертна зала на община Шумен.

Ново видео