Последни новини

Среща на Софийската Братска Общност

Поздрави за всички братя и сестри!

Радостното очакване на пролетта носи и други важни новини за приятелите от София:

ИДЕЕН ПРОЕКТ ЗА БРАТСКИЯ ЦЕНТЪР

Близо пет години документите преминаваха бавно и последователно през столичните институции за строителни разрешения. Дойде етапът на идейното проектиране. Той предхожда архитектурния проект и бъдещите строителни дейности. Този път изграждането на братски център  предвижда различен статут, съгласно ЗУТ (закон за устройство на територията) който да ни улесни и да разшири функционалните му възможности.

Какво се очаква от нас? – Да обобщим дейността на всички настоящи ползвания на двете братски къщи на улица Генерал Щерю Атанасов № 2 и 6 (Розовата и Бялата къща): групи за четене на Словото от класовете, астрология, братски хор, съботни и неделни беседи, издателство и книжарница „Бяло Братство“, група за рисуване, репетиции и обучения на музиканти, група за поезия, приемане на гости от България и чужбина, и др. 

Необходимо е всички тези активности от пълноценния братски живот да се организират и подредят в очакване на новия братски център. Това се налага и поради предстоящо събаряне на Бялата къща на ул. Генерал Щерю Атанасов 6. Актуални стават въпросите за издръжката, стопанисването и всички други обслужващи дейности, налагани от ежедневното ползване.

През изминалата седмица имахме нашата поредна среща с представители на братски групи от Софийската братска общност. Част от разговора ни беше и дневния ред на бюджетното събрание на Общество Бяло Братство през месец януари 2018, в Арбанаси – Велико Търново.

Пролетта идва! Очаквайте следващата ни среща на 28.02.2018 г. (сряда), като преди нея може да обсъдите в групите си Вашите предложения за функциите на новия братски салон, идеи за стопанисването и опазването му, ред на ползване от групите и всички останало с предстоящата организация на братския живот.

 Братски съвет

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Братски групи