Последни новини

Музикални прояви за Пловдив 2019

Общество Бяло Братство – Братска общност Пловдив, организира поредица от музикални събития със заглавие „Пловдив-2019“. Пълната програма може да разгледате тук и в Календара на Общество Бяло Братство:

 

Музикални прояви за Пловдив 2019

Музикалното наследство на Учителя Петър Дънов

Общество Бяло братство, Пловдив

 

За всички концерти входът е свободен!

=========================================================

Музикален фестивал "Седемте съзвучия" посветен на музиката на Учителя Петър Дънов
Иоана Стратева и Ивелина Иванчева

13 АПРИЛ 

Йоана Стратева– цигулка

Ивелина Иванчева – пиано 

Зала „Съединение“ – 11 часа

В програмата: Моцарт, Шуберт, Чайковски и музика на Учителя Петър Дънов

ЙОАНА СТРАТЕВА е родена в София. Започва да учи цигулка на шест години. Приета е в Интерната за даровити деца музиканти. Завършва Музикалното училище и Държавната музикална академия в София в класа на проф. Аврамов. Специализира при Х. Шеринг в Женева и при Ж. Калве във Франция. Работи като преподавател в Музикалното училище „Л. Пипков“, в Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“ и в Нов български университет. Има издадени четири компактдиска с произведения на Беинса Дуно (Петър Дънов), чиято музика тя популяризира по света. Концертирала е в САЩ, Коста Рика, Англия, Ирландия, Швейцария, Франция, Дания, Русия, Латвия, Македония, Гърция, Мароко и др.

ИВЕЛИНА ИВАНЧЕВА е родена в София. Завършва Средно музикално училище „Л. Пипков” в класа на доц. Лидия Кутева и продължава обучението си в Националната музикална академия в класа на проф. Богомил Стършенов. От 1976 до 1978 г. посещава летни семинари по клавирна интерпретация във Ваймар, Прага и Париж. През 1979 г. специализира пиано в Академия „Санта Чечилия” – Рим. Лауреат е на конкурса „Алесандро Казагранде” за клавирни дуа съвместно с А. Атанасов през 1980 г. Като солист и камерен изпълнител има голям брой записи в БНР, Радио Женева и Радио Лугано. Постоянен сътрудник е на Камерна капела „Полифония” с основател Ивелин Димитров. Концертирала е в България, Сърбия, Хърватска, Италия, Франция, Германия, Унгария, Швейцария, Гърция, Испания, Турция, Малта, Канада, Индия, Китай и др. Участвала е в международните фестивали „Охридско лято”, „Салон на изкуствата”, „Аполония”, „Pianissimo”, „Софийски музикални седмици“ и е първи изпълнител на голям брой произведения в прегледите „Нова българска музика”. Провела е педагогически семинари в Гърция и Малта, както и по програма Еразъм в Бари, Италия. Има издадени много компактдискове: „Пеещи клавиши” – с клавирна музика за деца, „С красотата и мъдростта на българската песен” – съвместно с тенора Огнян Николов, „Музика за сетива невидими“ с цигуларката Десислава Чолакова и „Before Birth“ с цигуларката Йоана Стратева. Автор е на предаването „Албум за пиано” на Канал 1 на БНТ и на педагогическото пособие „Игра на клавиши“; член и председател е на журита на наши и международни клавирни конкурси; носител е на Златна лира – 2015 г. и на Кристална лира (заедно с камерна капела „Полифония“) на Съюза на музикалните и танцовите дейци в България; Понастоящем е професор по дисциплините Методика на клавирното обучение и Педагогическа практика в ИФ и по Ритмика във ВФ на Националната музикална академия „Панчо Владигеров” – София.

=========================================================

6 МАЙ

Песни на Любовта и Светлината

Зала „Съединение“ – 11 часа

Изпълняват: Надя Колева – сопран, Даниела Найденова – сопран, Венера Найденова – сопран, Тодор Иванов – пиано и аранжименти, Цветан Василев – пиано и аранжименти, Мирослава Димитрова – цигулка, Димитринка Бонева – цигулка, Бояна Андреева – виола, Палмира Томанова – виолончело, Никола Десев – блокфлейта

Водещ – Йоана Николова-Кар

Текстове: Учителя Петър Дънов и Калина Първанова

В програмата: музика от Учителя Петър Дънов, Песни на Орфей и Евридика, Марин Камбуров, Ф. Крайслер, Ц. Франк

=========================================================

12 МАЙ

Зала „Съединение“ – 16 часа

 

Камерен ансамбъл Иоана Стратева и приятели:

Пламена Гиргинова, сопран

Гиргина Гиргинова, сопран

Владимир Попов, баритон

Иоана Стратева, цигулка

Магдалена Далчева, виолончело

Стефан Далчев, пиано

В програмата: Класическа музика и музика на Учителя Петър Дънов

ПЛАМЕНА ГИРГИНОВА е родена в София, където завършва Немската езикова гимназия. След повече от 10 години като хорист и солист на Детския хор на Българското национално радио, Пламена решава, че музиката е нейното призвание. Следва класическо пеене в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Мила Дюлгерова и завършва с магистърска степен. Сред значимите ѝ постижения е първата награда от Международния конкурс за песенно дуо глас-пиано „Густав Малер”, втората награда от Европейския младежки конкурс „Короната на Търновград” и втората награда от конкурса „Млади виртуози”. Избрана е за стипендията на фондация „Борис Христов”, която ѝ осигурява обучение в оперното студио „Санта Чечилия“ в Рим, също така тя е стипендиант и на фондация „Йордан Камджалов”. Участва в постановките „Сестра Анджелика” като сестра Лучила на сцената на Старозагорската опера, във „Вълшебната флейта” в ролята на Царицата на нощта на сцените на Русенската и Софийската опера. През 2016 пътува активно из Европа с импровизационната опера „Опервил” на носителя на „Икар” Иво Димчев. През 2017 участва в спектаклите на „Парсифал” от Рихард Вагнер в Софийската опера. Част е от майсторските класове на Дарина Такова, Анна Томова-Синтова, Енедина Лорис, Ева Линдквист, Силвана Дусман и др. Има много записи за БНТ и БНР, както и дискове с духовна музика.

ГИРГИНА ГИРГИНОВА Родена в София, Гиргина Гиргинова от ранна възраст посещава уроци по солфеж и пиано. Пее като хорист и солист в Детския хор на БНР, с чийто състав концертира в Европа, САЩ и Япония. През 2004 г. Гиргина Гиргинова се дипломира с пълно отличие като магистър в НМА „Панчо Владигеров“ в класа по пеене на проф. Мила Дюлгерова. Тя е дългогодишна солистка на Плевенската опера. Усъвършенства своите певчески умения в майсторските класове на световноизвестните оперни прими Надежда Книплова (2003), Анна Томова-Синтова (2006), Райна Кабаиванска (2010) и Дарина Такова (2010, 2017, 2018). Лауреат е на редица академични, национални и международни конкурси, сред които са трета награда от Академичния конкурс „Любомир Пипков“ (2004), трета награда от Националния конкурс „Гена Димитрова” в гр. Плевен (2006), втора награда от Академичния конкурс „Парашкев Хаджиев“ (2013), първа награда и наградата на Хенделовото общество в България от Международния конкурс „Розата на Евтерпа“ в гр. Карлово (2013) и много други. Дебютира на оперната сцена през 2003 г. в едноактната опера „Телефонът“ на Джан-Карло Меноти. От февруари 2007 г. до февруари 2018 г. е щатен артист-солист в Държавната опера – Русе, на чиято сцена има над 20 оперни и оперетни роли. Същевременно поддържа значителен репертоар в кантатно-ораториалния жанр и в камерната музика – 15 солови партии, редица песни и песенни цикли. От 2009 г. е редовен сътрудник на Баховото общество в България – изпълнява сопрановите партии в Магнификат, Йоханес и Матеус Пасион, Високата меса в си минор, Коледна оратория и различни кантати от Бах, както и ораториите „Израел в Египет“ и „Месия“ от Хендел. Има записи за БНР и БНТ, както и издадени дискове с духовна музика. В момента работи по докторската си дисертация към НМА „Панчо Владигеров“. През февруари 2018 г. представя България в градовете Ауровил и Пондичери, Индия, с два самостоятелни рецитала с пианистката проф. Ивелина Иванчева като част от тържествата по случай 50 години от основаването на Ауровил.

ВЛАДИМИР ПОПОВ е роден в гр. Русе. Завършва Френска езикова гимназия и Музикално училище в родния си град със специалности пиано и класическо пеене. След отбиване на военната си служба учи в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София, в класа по пеене на проф. Илка Попова, където се дипломира с пълно отличие като магистър през 2004 г. Лауреат е на конкурсите „Светослав Обретенов“ – Провадия, с втора награда, и на „Любомир Пипков“ – София, с първа награда. След завършването си усъвършенства своите умения при големите български певци Никола Гюзелев и Гена Димитрова. Работи регулярно и с изтъкнатия вокален педагог Георги Делиганев. В продължение на 10 сезона Владимир Попов е артист-солист в Държавна опера – Русе, където изпълнява обширен репертоар от оперната и оперетната литература, както и разнообразен камерен репертоар. Гостува и на много други сцени у нас и в чужбина. През 2014 година защитава докторска степен по музикознание и музикално изкуство с обширен дисертационен труд, посветен на историята на Русенската опера. Понастоящем освен на оперното пеене Владимир Попов се е посветил и на другата си голяма страст – пианото. От есента на 2018 записва специализация по клавирна методика при проф. Ивелина Иванчева и започва да преподава по пиано на деца и възрастни, както и да акомпанира на свои колеги певци и инструменталисти.

МАГДАЛЕНА ДАЛЧЕВА Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност виолончело. Специализира в двугодишен майсторски клас виолончело и камерна музика, както и в академиите в Германия, Швеция и Лихтенщайн.Тя е един от основателите на Българско клавирно трио, с което става лауреат и носител на І награда на VІІ Общобългарско състезание за певци и инструменталисти.Концертира в Европа, Южна Африка, Китай и Корея. Изнасяла е концерти като камерен музикант на международните фестивали „Варненско лято“, „Аполония“,  „Салон на изкуствата“, „Дни на камерната музика“ – Добрич, на фестивалите за съвременна музика в Бъкъу и Пула. Има издадени четири СD с камерна музика, както и записи за БНТ, БНР, Радио „Сарагоса“ и SABC.

СТЕФАН ДАЛЧЕВ Завършва висшето училище за музика „Фр. Лист“ – Ваймар, специалност орган и чембало. Концертира в Европа и Южна Африка като солист и камерен музикант: в световни музикални центрове като Берлин, Санкт Петербург, Виена, Лондон, Прага, Щутгарт и на известни исторически инструменти в Бранденбург, Фрайберг, Лам, Хаарлем, Рига. Реализира множество записи за БНР, БНТ, Балкантон, за Южноафриканското радио и телевизия, както и СD, измежду които два за Бялото братство. Преподавал е орган и чембало в Университета в Стеленбош (Южна Африка) и АМТИИ Пловдив. Преподавател е по музикална теория и пиано в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград.

=========================================================

1 ЮНИ

Вокална група „Дъга“

Аула на НУМТИ „Д.Петков“ – 11 часа

В програмата: Авторски песни и музика на Учителя Петър Дънов

ВОКАЛНА ГРУПА „ДЪГА“е създадена през 2002 г. в Пловдив с художествен ръководител Надя Табакова. В репертоара ѝ влизат творби от български композитори, авторски творби от членове на състава на самата група и песни от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно). От 2003 г. групата започва да изнася концерти в много градове на България – Варна, Бургас, Видин, Русе, Белоградчик, Смолян, Благоевград, Ст. Загора, Ямбол, Разград, Сливен, София и др. През 2012 г. по покана на Братската общност във Виена групата изнася голям мултимедиен концерт с лектория за живота и наследството на Учителя Петър Дънов. През 2015 г. заедно с българския център „Просветление“ и по повод 24 май тя осъществява турне в Италия – Венеция, Флоренция, Болоня, Рим, като групата изнася концерт в Сан Оресте и във Вечния град, на 100 м. от базиликата „Св. Петър“ в българското училище, където гости и българи слушат песните на Учителя П. Дънов. Вокална група „Дъга“ има активно участие в публичното пространство на Пловдив – чествания на важни събития и годишнини с клуб „Космос“ и други формации. Изнася концерти в Балабановата къща, в зала „Съединение“, в аулата на НУМТИ, в зала „Берьозка“ и др.

=========================================================

7 ЮНИ 

Зала „Балабанова къща“ – 18 часа

Снежина Стойчева, флейта и Александър Стойчев, цигулка 

В програмата: Моцарт, Шуберт, Фаркаш и музика на Учителя Петър Дънов

АЛЕКСАНДЪР И СНЕЖИНА СТОЙЧЕВИ

Александър Стойчев свири на цигулка от 7-годишна възраст. Завършва СМУ „Добри Христов“ в гр. Варна, а след това и АМТИИ – Пловдив. През 2007 г. завършва и магистратура по психология. Снежина Стойчева учи флейта също в СМУ „Добри Христов“ – Варна, и АМТИИ – Пловдив. От 2008 г. тя е доктор по методика на обучението по музика. Автор е на няколко сборници и методически пособия, свързани с обучението по флейта, блокфлейта и музика. След завършването си работят в родния си град Добрич като учители по музика, по цигулка и флейта. През периода 2001 – 2011 г. свирят в ансамбъл „Престо”, с който реализират над 100 концерта в различни градове. През същия период са част от организационния екип, който възстановява музикалния фестивал „Седмица на камерната музика – Добрич”. Александър и Снежина музицират заедно от 1993 г. Свирят произведения от Ренесанса до съвременността, както и творби от български композитори. Важна част от репертоара им е музиката на Учителя Петър Дънов, която възприемат и поднасят не само като произведение на изкуството, а по-скоро като средство за вътрешно осъзнаване и трансформация на изпълнители и слушатели. Последните години двамата са част от екипа, който работи за развитието на педагогическата система Слънчева педагогика в Детска школа „Бялото кокиче” и ЧОУ „Изгрев” – София. Там преподават музика, цигулка, флейта и блокфлейта, водят хор и оркестър.

=========================================================

23 Юни

Камерен ансамбъл „Софийски Солисти“

С музиката на Петър Дънов

„Радостта на земята“

Зала ДНА – 11 часа 

Диригент и обработки: Петър Ганев

Солисти:

Мариана Панова – сопран, Цветана Бандаловска – сопран, Атанас Младенов – баритон, Стоимен Пеев – цигулка

СОФИЙСКИ СОЛИСТИ За своето вече половинвековно съществуване камерният ансамбъл „Софийски солисти” успява да създаде свой специфичен, индивидуален стил на интерпретация, но и си спечелва място в сърцата на милиони зрители и слушатели. Изкуството на „солистите” намира път към всеки – може би защото по един неповторим начин съчетава високи художествени критерии и достъпност, многообразие на репертоара и неговото изискано поднасяне. Името на ансамбъла и неговият диригент Пламен Джуров са синоним на безупречен професионализъм, а всяка тяхна поява на сцената е белязана от атмосфера на празничност и неизменно се превръща в събитие. „Софийски солисти” е състав, който отдавна си е извоювал трайно място в културния живот на България. Невероятно обширният им репертоар – от 15. век до новонаписани произведения, яркото им сценично присъствие и ювелирното съвършенство на интерпретациите им ги правят любимци както на публиката, така и на критиката. Ансамбълът многократно е правил интегрални изпълнения и записи на произведения от Бах, Моцарт, Барток, Веберн, Шостакович, Бритън и др. Многобройните концерти, записи и участия в телевизионни и радиопредавания изчерпват само едната половина от напрегнатото ежедневие на ансамбъла. Другата принадлежи на концертните турнета, опасали като с невидима мрежа цялото земно кълбо. Изкуството на „солистите” е познато в целия свят, те са еднакво обичани и ценени както в Европа, така и в САЩ, Канада и Япония. В историята на състава има поредица турнета, в които музикантите за два месеца са изнесли около 40 концерта пред над 30 000 слушатели; включително и околосветско турне – от Париж през САЩ и Канада, Хаваите, Русия и обратно в София. Със сигурност няма страна в Северното полукълбо на планетата, в която „Софийски солисти” да не са свирили, и то многократно. Но където и да са по света, те винаги охотно се завръщат в родината, при своята любима българска публика. Защото именно взаимността между изпълнители и слушатели поражда онази магия, която остава да витае в залата и след концертите на ансамбъла и кара публиката с нетърпение да очаква всяка негова следваща изява.

ПЕТЪР ГАНЕВ (цигулар, композитор и диригент) е роден през 1951 г. Той е потомствен последовател на Беинса Дуно (Учителя Петър Дънов) и възприема духа на неговата музика пряко от своя баща Пеньо Ганев – музикант и фотограф на Учителя, един от първите негови ученици. Петър Ганев е отличен познавач и изпълнител на музиката на Беинса Дуно. Той има водещо място в нейното популяризиране сред българската културна общественост. Завършва Музикалната академия в класа по цигулка на проф. Герги Бадев. Работи дълги години като водач в Софийската филхармония и след това в Камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Концертира като солист и в други камерни ансамбли. Изпълнява барокова музика на различни старинни инструменти. Петър Ганев основава и ръководи хор „Богомили” на Общество „Бяло братство”, както и множество инструментални състави към него. Като композитор той прави многогласни обработки на музиката на Беинса Дуно за хор, оркестър и за различни камерни състави, което дава възможност за нейната сценична реализация в различни музикални жанрове. Като цигулар, диригент и пианист Петър Ганев реализира стотици концерти с музиката на Беинса Дуно в България и чужбина и прави многобройни записи с нея. През 1994 г. представя тази музика в Лондон и Кембридж. Петър Ганев осъществява многобройни мащабни концерти на музиката на Беинса Дуно с най-престижните професионални български музикални състави – Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов”, Камерен ансамбъл „Софийски солисти” и др., с изтъкнати солисти на големите български сцени. Създава Ансамбъл „Музика езотерика”, състоящ се от струнен квартет и певци, чиято цел е разпространяването на музиката на Беинса Дуно в сценичен вид. През периода 2014–2016 г. Петър Ганев осъществява като диригент и автор на обработките цикъл от 7 концерта в зала „България” с хор, оркестър и солисти, в които за първи път представя цялото музикално творчество на Беинса Дуно по случай 150 години от неговото рождение.

МАРИЯНА ПАНОВА (сопран) завършва пеене в НМА в класа на проф. Павел Герджиков. Усъвършенства се при Юлия Винер, М. Бигаци, Райна Кабаиванска, Д. Со-виеро, Д. Дорнеман и Александрина Милчева. Печели награди от много български и международни певчески конкурси: Баден, Австрия (1999), Inter Atlantic International Competition (Пловдив, 2002) и др. Участва в европейски оперни фестивали (Ирландия, Франция, Испания и др.). Изнася редица самостоятелни концерти и рецитали в Биариц, Франция, където солира и в Девета симфония на Бетховен. През 2006 г. дебютира в Нант, Франция в ролята на Амелия от „Симоне Боканегра“ на Верди. Гастролира често във Франция, Италия, Ирландия, Испания, Малта и САЩ. Многократно концертира в България и в чужбина и като камерен изпълнител. Изпълнява централни роли в редица постановки на Софийска Национална Опера (в опери от Доницети, Пучини, Гуно, Моцарт и др.), където последните й блестящи изяви са в „Залезът на боговете” от Р. Вагнер и „Травиата” от Верди.

ЦВЕТАНА БАНДАЛОВСКА (сопран) е родена в Русия. Завършва пеене в НМА в класовете на проф. С. Иванова и доц. Хр. Ангелакова. Усъвършенства се в майсторските класове на певците Гена Димитрова, Р. Кабаиванска, Ал. Милчева, Салваторе Физикелла и на диригента Густав Куун. Лауреат е на редица български и международни конкурси: „Борис Христов” (2004 г.), „Певец на света” (Уелс, 2005 г.), „Опералия” (Вашингтон, 2001 г.) и др. От 2001 г. е първа солистка и любимка на публиката в Национална софийска опера, където изпълнява централни роли в много опери на Пучини, Моцарт, Вагнер, Гуно, Р. Щраус и др. Участва в европейски оперни фестивали. Гастролира във Франция, Италия, Испания, Русия, Тайван, Китай, Тунис и др. През 2004 г. представя интегрално песните на Р. Вагнер. През 2011 г. Министерството на културата я награждава с почетна грамота за развитието на българската култура, а Съюзът на музикалните и танцови дейци ѝ присъжда наградата „Кристална лира” за изпълнението на ролята на Зиглинде в операта „Валкюра” от Рихард Вагнер.

AТАНАС МЛАДЕНОВ (баритон) е роден в семейство на оперни музиканти. Завършва пеене в НМА в класа на проф. Нико Исаков. Специализира в Консерватория „Джоакино Росини” в Италия в класа на Е. Дундекова и в майсторските класове на М. Ангелов, Е. Филипова, Е. Дундекова в София, на А. Боайе и М. Паруто в Рим и на Р. Хименес в Барселона. Стипендиант е на Българския културен институт „Борис Христов” в Рим, на Фондация „Ямаха мюзик”, на Фондация „Елвидия Феракути” в Пезаро, Италия, на Росиниевия фестивал в Бад Вилдбад, Германия. Лауреат е на български и международни певчески конкурси. Гастролира в Австрия, Италия, Германия, Франция, Унгария, Словения, Украйна, Корея, Испания, Гърция, Естония, Кипър и солира на множество български филхармонични оркестри. А. Младенов е солист на Софийската национална опера, където изпълнява централни роли в редица постановки на опери от Вагнер, Моцарт, Чайковски, Доницети, Масне, Росини и др.

СТОИМЕН ПЕЕВ (роден 1988 г.) печели първите си конкурси още като ученик в Музикалното училище (Варна) в класа на Антоанета Илиева. Между тях са конкурсите в Провадия – „Светослав Обретенов”, в Хасково – „Недялка Симеонова”, във Варна – „Добри Христов”, участва и в програмата на „Концертхаус” – Виена. Завършва висше образование в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Гинка Гичкова. В периода на следването си става лауреат на академични и международни конкурси, сред които са „Панчо Владигеров” – Шумен, и „Емил Камиларов” – София. От 2011 г. е концертмайстор в Камерен ансамбъл „Софийски солисти”. Солист е на редица оркестри в страната и чужбина. Като солист на ансамбъла реализира няколко световни премиери на съвременни произведения. Има множество записи в БНР в съпровод на оркестър или пиано, включително и премиери, както и многократни излъчвания по БНТ. От 2014 г. е и първи цигулар на квартет „София” при Софийската филхармония.

=========================================================

29 ЮНИ

Светослав Костов, класическа китара

Аула на НУМТИ „Д.Петков“ – 18 часа

В програмата: Бах, Родриго и музика на Учителя Петър Дънов

СВЕТОСЛАВ КОСТОВ завършва музикалното си образование в Музикалната академия в София, след което прави следдипломна квалификация като концерт-китарист в Държавната музикална академия „Ханс Айслер“ в Берлин. Майсторски класове с Оскар Гилия, Алваро Пиери, Карло Маркионе и много други, както и активното участие в концертния живот на Берлин, го усъвършенстват като инструменталист и интерпретатор. Светослав Костов е лауреат на множество международни конкурси за китара, сред които са конкурсите в Синая (2007) и Берлин (2012). От 2011 година той е музикант на свободна практика в Берлин и концертира с водещите музиканти на световната сцена. Негови записи са разпросранени по цял свят от фирми като iTunes, Google Play, Amazon, Spotify и др.От Април 2018 година Светослав Костов е гост-доцент по класическа китара към Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

www.costoffmusic.com

=========================================================

12 ЮЛИ

Международен хор „Виделина“

(състав от над 100 хористи от Франция, Канада. Швейцария, Германия, Австрия, Италия, Испания, Белгия и др.)

Концертът е посветен на музиката на Петър Дънов. Учителя Петър Дънов, български духовен водач и музикант, е автор на повече от 200 мелодии и песни, изпълнявани от състави и солисти в цял свят. Неговата музика е част от методите за хармонично развитие на човешкото същество.

Диригенти: Йордан Камджалов, Сесил Аструк, Филип Фало

Зала ДК „Борис Христов“ – 20 часа

В програмата: Песни на Учителя Петър Дънов

ХОР „ВИДЕЛИНА“ През 1937 год. ученикът на Петър Дънов Михаил Иванов, известен като Омраам Михаел Айванов, създава Общество на Всемирното бяло братство и хор „Виделина“ във Франция, в който участват стотици хора от цял свят (Франция, Канада, Швейцария, Германия, Австрия, Италия, Испания, Белгия и т.н.). Хор „Виделина“ изнася концерти в цяла Европа, а в България ще гостува за трети път.

ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ е артистичен директор и Главен диригент на GENESIS ORCHESTRA и МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА. Учи дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина и има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат е на редица международни конкурси за диригенти. През 2011 г. е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата за 2020 г.

=========================================================

8 СЕПТЕМВРИ 
Георги и Теменужка Стойчеви
Концерт цигулка и виола
Зала „Съединение“ – 11 ч.
Музика за медитация от Беинса Дуно

=========================================================

14 СЕПТЕМВРИ

Виделин Джеджев, цигулка и Виктор Илиев, пиано

Аула на НУМТИ „Д.Петков“ – 11 часа

В програмата: Музика на Учителя Петър Дънов

ВИКТОР ИЛИЕВ е диригент и композитор. Роден е в Пловдив. Учи кларинет в САЩ с бележития кларинетист Хукан Розенгрен, както и композиция и дирижиране в Грац и Виена при проф. Беат Фурер и проф. Леополд Хагер. Aсистира на британския диригент Ричард Хикокс с Радио-симфоничен оркестър – Виена. Дирижира оркестри като Филхармония на нациите, Национален камерен оркестър Люксембург, оркестрите на Румънското национално радио, Симфоничния оркестър на БНР и др. Виктор Илиев е получил престижната награда и стипендията за композиция „Албан Берг” (2001). Като композитор е автор на редица оркестрови и музикално-сценични произведения. Музиката му се изпълнява на сцени като Триенале фестивал Рур, Музей Орсе в Париж, Национален театър Люксембург, Фолксбюне Берлин, Център Жорж Помпиду Париж и много други.

ВИДЕЛИН ДЖЕДЖЕВ Роден е на 1 ноември 1989 г. в гр. Варна. Започва да учи цигулка на 6-годишна възраст при Геновева Бурова, а по-късно при Ганка Чепишева. Завършва НУИ „Добри Христов“ през 2009 г. Продължава образованието си в НМА „Панчо Владигеров“ – София, където учи цигулка при проф. Йосиф Радионов. По време на обучението си е участвал в майсторски класове на Минчо Минчев и Марина Капитанова. През 2010 г. получава първа награда на Академичния конкурс към НМА за изпълнение на Й. С. Бай и Н. Паганини. Работил е като концертмайстор в Камерен оркестър 432 и Камерен оркестър „Орфей“. В момента работи в Софийска филхармония.

=========================================================

13 ОКТОМВРИ 

Симеон Симеонов, Тенор

Зала „Балабанова къща“ – 11 часа

Концерт: Песни за Любовта

В програмата: Бах, Хендел, Шуберт, Страделла, Петър Дънов

СИМЕОН СИМЕОНОВ Завършва Музикалната академия в София. Специализира в Италия – Рим, интерпретация при Борис Христов и вокално майсторство при професор Йоланда Манъони. В репертоара си има централните тенорови партии от оперите „Норма“, „Тоска“, „Мадам Бътерфлай“, „Бохеми“, „Травиата“, „Набуко“, „Ернани“, „Дон Карлос“, „Макбет“, „Ловци на бисери“ и др., които изпълнява в оперните театри в България и при гастролите си в Австрия, Германия, Италия, Белгия, Холандия, Франция, Норвегия, Дания, Русия, Румъния, Молдова, Гърция. Има богат песенен репертоар от световната класика и от духовна музика от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно), с които усилено концертира в страната и чужбина. Лауреат е на Седмия и Осмия национален преглед на оперното, оперетното и балетно изкуство. Издал е осем аудиокасети и осем компактдиска.

Издателство Бяло братство

За дарения

Може да подкрепите финансово  Общество Бяло Братство:

По сметка:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF

Издателство “Бяло Братство”
IBAN: BG43UNCR70001524795840
BIC: UNCRBGSF

Изграждане на братски център в гр. София
IBAN: BG12BUIN95611100361794
BIC: BUINBGSF

Благодарим!

 



 

Поръчка на календар 2024г.